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Registros recuperados : 11 | |
2. | | AZEVEDO, C. F. de; MOURA, A. de A. A.; LOBO, R. N. B.; MODESTO, E. C.; MARTINS FILHO, R. Avaliação de fatores não genéticos sobre características de peso em bovinos Nelore e Guzerá no Estado do Rio Grande do Norte. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 36, n. 2, p. 227-236, maio/ago., 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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3. | | MODESTO, E. C.; SANTOS, G. T.; ZAMBOM, M. A.; DAMASCENO, J. C.; BRANCO, A. F.; VILELA, D. Consumo, digestibilidade e parâmetros ruminais em vacas gestantes alimentadas com silagem de rama de mandioca. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 5, p. 944-950, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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4. | | MODESTO, E. C.; SANTOS, G. T. dos; DAMASCENO, J. C.; CECATO, U.; VILELA, D.; SILVA, D. C.; SOUZA, N. E.; MATSUSHITA, M. Inclusão de silagem de rama de mandioca em substituição à pastagem na alimentação de vacas em lactação: produção, qualidade do leite e da gordura. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 61, n. 1, p. 174-181, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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5. | | CARVALHO, C. A. B. DE; CAMARGO FILHO, S. T.; PACIULLO, D. S. C.; ZANELLA, P. G.; MODESTO, E. C.; FERNANDES, P. B. Structural characteristics of Porto Rico stargrass (Cynodon nlemfuensis) pastures under different frequencies and severities of defoliation. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 22., 2013, Sydney. Revitalising grasslands to sustain our communities: proceedings. Orange New South Wales: New South Wales Department of Primary Industries, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | PEREIRA, T. P.; MODESTO, E. C.; CAMPANA, L. L.; GOMIDE, C. A. de M.; PACIULLO, D. S. C.; NEPOMUCENO, D. de D.; CARVALHO, C. A. B. de; MACEDO, R. O.; ALMEIDA, J. C. de C. Comportamento diurno de novilhas em pastagens de clones de capim-elefante anão. Revista Academica: Ciências Agrárias e Ambientais, v. 11, n. 4, p. 383-394, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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9. | | PEREIRA, T. P.; MODESTO, E. C.; NEPOMUCENO, D. de D.; OLIVEIRA, O. F. de; FREITAS, R. S. X. de; MUIR, J. P.; DUBEUX JUNIOR, J. C. B.; ALMEIDA, J. C. de C. Characterization and biological activity of condensed tannins from tropical forage legumes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 9, p. 1070-1077, Sept. 2018. Título em português: Caracterização e atividade biológica de taninos condensados de leguminosas forrageiras tropicais. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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10. | | PEREIRA, T. P.; MODESTO, E. C.; CAMPANA, L. L.; GOMIDE, C. A. de M.; PACIULLO, D. S. C.; NEPOMUCENO, D. de D.; CARVALHO, C. A. B. de; MORENZ, M. J. F.; ALMEIDA, J. C. de C. Caracterização da forragem e da extrusa de clones de capim elefante anão sob lotação intermitente. Semina: Ciências Agrárias, v. 35, n. 5, p. 2635-2648, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | FREITAS, R. S. X. de; NEPOMUCENO, D. de D.; MODESTO, E. C.; PEREIRA, T. P.; ALMEIDA, J. C. de C.; MORAIS, L. F. de; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R. Methanolic extract of Urochloa humidicolaon in vitro rumen fermentation. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 4, p. 504-513, 2018. Título em português: Extrato metanólico de Urochloa humidicola na fermentação ruminal in vitro Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 11 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
09/11/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
PEREIRA, T. P.; MODESTO, E. C.; NEPOMUCENO, D. de D.; OLIVEIRA, O. F. de; FREITAS, R. S. X. de; MUIR, J. P.; DUBEUX JUNIOR, J. C. B.; ALMEIDA, J. C. de C. |
Afiliação: |
Tatiana Pires Pereira, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Elisa Cristina Modesto, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Delci de Deus Nepomuceno, In memoriam; Osniel Faria de Oliveira, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; Rafaela Scalise Xavier de Freitas, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; James Pierre Muir, Texas AgriLife Research and Extension Center; José Carlos Batista Dubeux Junior, University of Florida, North Florida Research and Education Center; João Carlos de Carvalho Almeida, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ. |
Título: |
Characterization and biological activity of condensed tannins from tropical forage legumes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 9, p. 1070-1077, Sept. 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Caracterização e atividade biológica de taninos condensados de leguminosas forrageiras tropicais. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to characterize condensed tannins (CT) from six tropical forage legumes and to determine their biological activity. The monomers propelargonidin, prodelphinidin and procyanidin were analyzed, as well as extractable condensed tannin (ECT), protein-bound CT (PBCT) and fiber-bound CT (FBCT), molecular weight, degree of polymerization, polydispersity index, and biological activity by protein precipitate by phenols (PPP) of leaves of the legumes Cajanus cajan, Gliricidia sepium, Stylosanthes capitata x Stylosanthes macrocephala (stylo), Flemingia macrophylla, Cratylia argentea, and Mimosa caesalpiniifolia, and of the bark of this latter species. Differences were observed in the concentrations of ECT, PBCT, PPP, and total condensed tannin among species, but not in that of FBCT. The highest value of PBCT occurred in F. macrophylla. Total CT varied from nondetected concentration in C. argentea to the highest concentration in M. caesalpiniifolia leaves that contain the greatest levels of PPP. No differences were observed for polymerization degree in stylo, F. macrophylla, and M. caesalpiniifolia. Leaves of stylo, C. cajan, and G. sepium, all containing between 20 and 50 g kg-1 total CT, should be beneficial CT sources, if offered as sole feeds in ruminant diets. The ratio of prodelphinidin:procyanidin varies from 10:80 (stylo) to 65:35 (F. machrophylla), and propelargonidin is only determined in C. argentea. |
Palavras-Chave: |
Procianidina; Prodelfinidina; Prodelphinidins; Protein. |
Thesagro: |
Fenol; Leguminosa Forrageira; Proteína. |
Thesaurus NAL: |
Forage legumes; Phenols; Procyanidins. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185728/1/Characterization-and-biological-activity.pdf
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Marc: |
LEADER 02551naa a2200337 a 4500 001 2099109 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, T. P. 245 $aCharacterization and biological activity of condensed tannins from tropical forage legumes.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Caracterização e atividade biológica de taninos condensados de leguminosas forrageiras tropicais. 520 $aThe objective of this work was to characterize condensed tannins (CT) from six tropical forage legumes and to determine their biological activity. The monomers propelargonidin, prodelphinidin and procyanidin were analyzed, as well as extractable condensed tannin (ECT), protein-bound CT (PBCT) and fiber-bound CT (FBCT), molecular weight, degree of polymerization, polydispersity index, and biological activity by protein precipitate by phenols (PPP) of leaves of the legumes Cajanus cajan, Gliricidia sepium, Stylosanthes capitata x Stylosanthes macrocephala (stylo), Flemingia macrophylla, Cratylia argentea, and Mimosa caesalpiniifolia, and of the bark of this latter species. Differences were observed in the concentrations of ECT, PBCT, PPP, and total condensed tannin among species, but not in that of FBCT. The highest value of PBCT occurred in F. macrophylla. Total CT varied from nondetected concentration in C. argentea to the highest concentration in M. caesalpiniifolia leaves that contain the greatest levels of PPP. No differences were observed for polymerization degree in stylo, F. macrophylla, and M. caesalpiniifolia. Leaves of stylo, C. cajan, and G. sepium, all containing between 20 and 50 g kg-1 total CT, should be beneficial CT sources, if offered as sole feeds in ruminant diets. The ratio of prodelphinidin:procyanidin varies from 10:80 (stylo) to 65:35 (F. machrophylla), and propelargonidin is only determined in C. argentea. 650 $aForage legumes 650 $aPhenols 650 $aProcyanidins 650 $aFenol 650 $aLeguminosa Forrageira 650 $aProteína 653 $aProcianidina 653 $aProdelfinidina 653 $aProdelphinidins 653 $aProtein 700 1 $aMODESTO, E. C. 700 1 $aNEPOMUCENO, D. de D. 700 1 $aOLIVEIRA, O. F. de 700 1 $aFREITAS, R. S. X. de 700 1 $aMUIR, J. P. 700 1 $aDUBEUX JUNIOR, J. C. B. 700 1 $aALMEIDA, J. C. de C. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 9, p. 1070-1077, Sept. 2018.
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